غیر از مشکل بانکی مانع دیگری نداریم

«نورمن لامونت» فرستاده ویژه تجاری دیوید کامرون به ایران روز جمعه با اشاره به علاقه مندی شرکت های انگلیسی برای ازسرگیری مناسبات تجاری با ایران خاطر نشان ساخت که به غیر از وجود مشکل بانکی، مانعی دیگری وجود ندارد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، لرد «نورمن لامونت» فرستاده ویژه تجاری دیوید کامرون در گفت وگو با ایرنا که در حاشیه دیدار «محمد نهاوندیان» با اعضاء اتاق بازرگانی انگلیس و ایران در لندن صورت گرفت، گفت: اقتصاد انگلیس یک اقتصاد بازاری است؛ بدین معنا که اتفاقات با تصمیم دولت صورت نمی گیرد و به همین دلیل برخی اتفاقات اقتصادی در انگلیس، پس از آنکه رخ می دهد مردم متوجه می شوند.
با این حال لامونت افزایش شمار اعضاء و شرکت های علاقه مند به تجارت با ایران در اتاق بازرگانی انگلیس و ایران را نشانه ای مثبت در بازار انگلیس ارزیابی کرد و گفت: چه کسی فکر می کرد که در کنفرانس اقتصادی «بررسی فرصت ها و چالش های اقتصادی ایران» که در روز چهارشنبه برگزار شد، این همه شرکت کننده حاضر شوند. 
کنفرانس اقتصادی «بررسی فرصت ها و چالش های اقتصادی ایران» با حضور سرمایه گذاران بزرگ، مدیران ارشد بانک ها، صاحبان بنگاه های اقتصادی و شخصیت های سیاسی و اقتصادی زیادی در هتل «لندمارک» در لندن برگزار شد.
در این کنفرانس دکتر نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهوری، به تشریح فرصت های سرمایه گذاری و تبیین ظرفیت های بالقوه اقتصاد ایران پرداخت.
رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران همچنین گفت: برخی از افرادی که امروز ( جمعه ) با دکتر نهاوندیان دیدار کرده اند، چند ماه پیش به دشواری حاضر به شرکت در این گونه نشست ها بودند. 
وی با سازنده توصیف کردن نشست اعضاء اتاق بازرگانی با نهاوندیان گفت: در این دیدار رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران خاطرنشان ساختند که برنامه اقتصادی دولت روحانی، حامیان گسترده ای را دارد. 
لامونت افزود: همچنین شماری از شرکت های انگلیسی از بخش های مختلف سووالاتشان را مطرح کردند که از سوی دکتر نهاوندیان پاسخ داده شد.
فرستاده ویژه تجاری دیوید کامرون به ایران تصریح کرد: همه اینها نشان دهنده حرکت رو به جلو است.
این سیاستمدار انگلیسی در پاسخ به این سووال «به رغم آغاز همکاری های تجاری سایر کشورهای اروپایی با تهران، چه عاملی شرکت های انگلیسی را از تجارت با ایران باز می دارد» گفت: مشکل اصلی بانک ها هستند چون هنوز برخی تحریم های آمریکا باقی مانده است.
لامونت افزود: 'بسیاری از بانک های انگلیسی و آمریکایی به خاطر پرداخت جریمه های سنگین به شدت خسارت دیده اند. پرونده برخی از آنها همچنان معوق مانده و برخی دیگر با مقامات آمریکایی هنوز چانه می زنند، لذا آنها به شدت محتاط هستند.'
رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران افزود: 'اما نشانه هایی وجود دارد که حاکی از آن است برخی از بانک های کوچکتر راغب به آغاز همکاری با ایران هستند و به نظر من آنها مثل سنگ های کوچکی هستند که زمانی که حرکت کنند، سایر سنگ های بزرگ را با خود همراه می کنند. '
وی همچنین به تحریم های پیشین انگلیس علیه تهران اشاره و آنها را 'سختگیرانه' توصیف کرد و گفت: البته ما برای مدتی در ایران سفارت نداشتیم و به همین خاطر هیچ ارتباطی میان دوکشور نبوده است. لذا زمان بیشتری خواهد برد تا شرایط دوباره احیا شود.
لامونت در پاسخ به این سووال که «به غیر از مانع بانکی آیا مشکل دیگری برای از سرگیری مناسبات تجاری شرکت های انگلیسی با ایران وجود دارد یا نه» گفت: 'نه'. 
به گزارش منابع انگلیسی، سخت گیری بانک های انگلیس در تعامل با موسسات مالی ایران، یکی از موانع اصلی عقب ماندگی شرکت های انگلیسی در بهره برداری از فرصت های بالقوه بازار ایران است. 
به نوشته روزنامه تایمز، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اخیرا در نامه ای تند به «جز استالی» مدیر اجرایی بانک «بارکلیز» تصریح کرده است که این بانک برخلاف سیاست های دولت انگلیس که خواهان گسترش مناسبات تجاری با ایران است، عمل کرده و باید موضعش را مشخص کند.
با این حال انجمن بانکداران انگلیس می گوید که بانک های انگلیسی نیازمند شفافیت بیشتری از سوی مقامات آمریکایی هستند.
محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری نیز روز جمعه در گفت وگو با ایرنا در لندن گفت: با توجه به جایگاه ویژه بازار مالی لندن در اقتصاد اروپا و جهان، تأکید بر این است که گام های سریع تر و جدی تر برای گسترش ارتباط کارگزاری میان بانک های ایران و بانک های اروپایی و انگلیسی، برداشته شود.
نهاوندیان اضافه کرد: در جلسات و گفت وگوهای صورت گرفته با مقامات انگلیسی بر این نکته تأکید شد که اجرای کامل برجام مستلزم این است که بانک های غیر آمریکایی که مشمول تحریم های اولیه آمریکا نیستند بتوانند هر چه سریع تر انواع خدمات مالی را ارائه بدهند.
وی گفت: البته گام های نخست در ارتباط بانک های ایرانی با سیستم سوئیفت برداشته شده و این ارتباط پیام رسانی مالی کاملا برقرار شده است و بسیاری از بانک ها الآن گشایش ارتباط اسنادی را انجام می دهند و گام هایی نیز برای برقراری کارگزاری برداشته اند.
نهاوندیان افزود: اما الآن خواسته واقعی بخش اقتصادی در انعقاد قراردادهای مشترک سرمایه گذاری این است که سرعت بیشتری در ارائه خدمات مالی ایجاد شود و با توجه به اینکه توافق های خوبی با بیمه های صادراتی صورت گرفته است، بانک های تجاری بایستی گام های بلندتری در ارائه این خدمات مالی بردارند.

کد خبر 4888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =